Feb 6, 2023

Electrica a finalizat achiziția companiei de proiect care dezvoltă parcul fotovoltaic „Vulturu”

Electrica (EL) a finalizat, pe data de 6 februarie 2023, achizitia, de la domnii Vlad-Mihai Ungureanu si Tudor-Nicolae Ungureanu, a companiei de proiect Green Energy Consultancy & Investments S.R.L., care are ca obiect principal de activitate productia de energie din surse fotovoltaice, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Green Energy Consultancy & Investments S.R.L. dezvolta proiectul fotovoltaic „Vulturu” cu o capacitate instalata de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor) si 9,75 MW AC (putere evacuabila in retea), situat in zona comunei Vulturu, judetul Vrancea. Proiectul se afla in faza „ready-to-build”.

Prețul final a fost determinat prin ajustarea prețului total estimat în funcție de capacitatea de producție autorizată, pe baza unei formule de calcul stabilite contractual.

“În linie cu obiectivele strategice asumate la nivelul Grupului Electrica, astăzi am încheiat o nouă etapă a proiectului fotovoltaic din zona comunei Vulturu, judetul Vrancea, care ne aduce mai aproape de dezideratul nostru din zona de producție a energiei electrice. Considerăm că acest demers este cu atât mai important în contextul evoluției pieței de energie și ne dorim astfel să ne consolidăm în continuare poziția în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Tranzactia vizata se incadreaza in strategia Grupului Electrica stabilita pentru perioada 2019-2023, in care se are in vedere si extinderea pe lantul valoric al energiei electrice, in special in zona de productie a energiei electrice din surse regenerabile, potrivit raportului.

Electrica a informat piata de capital in data de 6 iulie 2022 asupra semnarii contractului de vanzare-cumparare a 100% din partile sociale ale companiei Green Energy Consultancy & Investments.

Prețul estimat atunci era de 600.000 EUR.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.