Sep 7, 2022

Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) a devenit membru al Asociației Producătorilor de Energie Electrică

COMUNICAT DE PRESĂ
Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN) a devenit membru al Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO
București, 07 septembrie 2022

Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO își extinde numărul de membri la numai un an de zile de la înființarea acesteia prin aderarea Electrocentrale Bucureşti S.A.

Tradiția și notorietatea Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), încurajează și susține eforturile comune din domeniul energiei care vor contribui la dezvoltarea și îndeplinirea obiectivelor Asociației, corelate cu țintele asumate de România în ceea ce privește tranziția energetică și Green Deal.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din România (40%) şi din Bucureşti (90%). Din punct de vedere al producţiei de energie electrică,  asigură 3,88% din cota de piaţă la nivel naţional.

Membrii HENRO – S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A., Electrocentrale Bucureşti S.A. (ELCEN), S.N. Nuclearelectrica S.A., S.N.G.N. Romgaz S.A. și S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A. însumează peste 11.700 MW putere instalată și asigură peste 70% din energia electrică utilizată la nivel național.

Astfel Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO reușește să unească sub egida acronimului HENRO cele mai mari companii de producție din sectorul energetic românesc având drept scop reprezentarea acestora în dialogul cu autoritățile și părțile interesate, de a exprima și susține poziții comune în probleme legate de domeniul energiei electrice și de a promova dezvoltarea pieței, încurajând principiile unei piețe liberalizate, precum competiția corectă, transparența, accesul nediscriminatoriu și cele mai bune practici în beneficiul clientului final.

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.