Feb 17, 2023

Electromagnetica a raportat un profit de 25 milioane lei, faţă de o pierdere de în 2021

Producătorul şi furnizorul de energie şi corpuri de iluminat Electromagnetica (ELMA) a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 25,2 milioane de lei, faţă de o pierdere de 16,1 milioane lei în 2021, în condiţiile în care cheltuielile au scăzut într-un ritm mai accelerat decât veniturile, conform raportului publicat de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile totale ale companiei s-au ridicat la 231,5 milioane de lei, cu 32% sub cele din anul anterior. Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime şi consumabilele utilizabile au fost de 123,8 milioane de lei, cu 58% sub cele din anul anterior. Cheltuielile cu angajaţii au urcat cu 10,4% faţă de cele din 2021, la 36 milioane de lei, în timp alte cheltuieli s-au ridicat la 49,9 milioane de lei, peste cele din 36,6 milioane de lei din anul anterior.

La finele lui 2022, Electromagnetica avea datorii totale de 63,9 milioane de lei, sub cele de 86,8 milioane de lei din anul anterior. Activele totale se ridicau la 448,5 milioane de lei.

Electromagnetica a fost înfiinţată în anul 1930, fiind listată în prezent pe Segmentul Principal al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la categoria Premium. Compania îşi desfăşoară activitatea în mai multe domenii, cele mai importante fiind: producerea de sisteme de iluminat cu LED, scule şi matrite; închiriere de spaţii pentru birouri, spaţii industriale, terenuri şi furnizare de utilităţi; activitatea de furnizare energie electrică; activitatea de producţie de energie electrică din surse regenerabile (produsă în centrale hidroelectrice de mică putere).

La jumătatea anului, principalii acţionari ai societăţii erau SIF Oltenia, cu 28% din titluri şi Asociaţia PAS Electromagnetica, ce deţine 24% din capitalul companiei. Evaluarea bursieră a Electromagnetica se ridică la circa 126 milioane de lei.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.