Sep 8, 2022

Eurelectric a lansat Power Barometer 2022. Kristian Ruby: Această criză ne arată adevărata valoare a energiei. Europa trebuie să se pregătească pentru o iarnă grea și ar trebui să ne pregătim cu toții să facem partea noastră pentru a face față provocării | InvesTenergy

Prețurile medii la energie electrică pentru ziua următoare au crescut cu 532% între ianuarie 2021 și august 2022

Prețurile record de energie electrică angro exercită presiune asupra pieței cu amănuntul. Clienții vulnerabili resimt în special această problemă, deoarece contractele încheiate în capitalele UE în 2022 sunt cu 84% mai scumpe decât în 2021

Prețurile energiei sunt în creștere, pe fondul scăderii fluxurilor de gaz și al deficitului crescut de pe piață, indicând penurii de aprovizionare în sezonul viitor de încălzire. Fără o reducere suficientă a cererii, stocurile de gaz s-ar putea goli dacă Rusia ar opri complet furnizarea, arată Power Barometer 2022. Eurelectric – asociația care reprezintă industria europeană a energiei electrice –  a lansat Power Barometer 2022. Acesta include analiza anuală de date realizată de Eurelectric care prezintă tendințele din sector și recomandări de politici pentru a aborda criza dublă energetică și climatică.

Având în vedere că gazul este principalul stabilitor de prețuri pe piața energiei electrice, aceasta a determinat creșterea prețurilor medii la energie electrică pentru ziua următoare cu 532% între ianuarie 2021 și august 2022. Prețurile record de energie electrică angro exercită presiune asupra pieței cu amănuntul.

Clienții vulnerabili resimt în special această problemă, deoarece contractele încheiate în capitalele UE în 2022 sunt cu 84% mai scumpe decât în 2021, se prezintă în Power Barometer 2022. Kristian Ruby, secretarul general al Eurelectric, a declarat: „Cauza principală a problemei este lipsa aprovizionării cu gaze și dependența noastră de combustibilii fosili importați. Guvernele ar trebui să încerce să abordeze acest lucru, mai degrabă decât să recurgă la intervenții ad-hoc, care denaturază pe piața energiei electrice. În paralel, încurajăm, de asemenea, măsuri de sobrietate pentru a economisi energie în iarna viitoare.” T

endință pozitivă de electrificare Tendințele pozitive apar în sectoarele mari consumatoare de petrol și gaze, arată Power Barometer. În 2021, grupul motopropulsor electric a reprezentat 18% din vânzările de vehicule noi, iar vânzările pompelor de căldură au crescut cu 25%, ajungând la 2 milioane de unități. Accelerarea electrificării transportului, responsabil pentru 63% din petrolul importat, precum și cel al clădirilor și industriilor, reprezentând 57% din cererea de gaze, este esențială pentru reducerea importurilor de combustibili fosili. Pentru a ține pasul cu cererea de energie, investițiile anuale în producție, precum și în rețelele de distribuție, trebuie să depășească 135 de miliarde EUR, o creștere semnificativă față de cea de astăzi. Oricum, reducerea cererii de energie în gospodării, precum și în industrie va fi indispensabilă pentru a aborda creșterea prețurilor, precum și penuria de energie.

Kristian Ruby a spus:„Această criză ne arată adevărata valoare a energiei. Europa trebuie să se pregătească pentru o iarnă grea și ar trebui să ne pregătim cu toții să facem partea noastră pentru a face față provocării.” Eurelectric reprezintă interesele industriei electrice europene. Cu membri în peste 30 de țări europene, asociația europeană vorbește în numele a peste 3.500 de companii din producția, distribuția și furnizarea de energie.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.