Dec 14, 2022

Eurelectric a transmis o scrisoare Consiliului European privind furnizarea de energie și prețurile în Europa. Criza energetică trebuie abordată fără a afecta piața internă integrată a energiei electrice | InvesTenergy

Președintele interimar al Eurelectric, Leonhard Birnbaum, a trimis o scrisoare Consiliului European în care își exprimă îngrijorarea cu privire la necesitatea de a aborda criza energetică din Europa fără a afecta piața internă integrată a energiei electrice.

Cauza fundamentală a crizei energetice în curs este decizia deliberată a Rusiei de a perturba aprovizionarea cu energie a Europei.

Acesta ar trebui să fie punctul de plecare atunci când se elaborează soluții pentru a aborda decalajul de aprovizionare cu energie din Europa și prețurile ridicate, se precizează în scrisoare.

Mesajele cheie ale Dr. Birnbaum au fost:

  • Economisirea energiei în rândul cetățenilor și întreprinderilor europene este esențială pentru această iarnă și pentru următoarea, având în vedere posibilitățile limitate de diversificare a aprovizionării pe termen scurt;
  • Măsurile de urgență NU sunt soluții structurale. Actualul mozaic de implementare la nivel național dăunează pieței interne de energie și subminează investițiile;
  • Piața actuală reflectă într-adevăr perturbările de aprovizionare, nu le provoacă. Factorii politici ar trebui să urmărească o evoluție a pieței mai degrabă decât o revoluție, asigurând semnale pe termen lung pentru clienți și investitori. O reformă prost concepută ar putea provoca o scădere a investițiilor pe mai mulți ani într-un moment în care investițiile sunt cele mai necesare.

Prezentăm Scrisoarea transmisă de Eurelectric Consiliului European:

https://www.eurelectric.org/publications/letter-to-the-european-council-on-energy-supply-and-prices-in-europe/

Dr. Birnbaum a spus: „Un design rafinat al pieței ar trebui să urmărească să ofere o alegere mai echilibrată a semnalelor de preț pe termen scurt și pe termen lung în prețurile cu amănuntul. Acest lucru va permite consumatorilor să primească în mod direct beneficiile din surse de generare cu costuri reduse, în timp ce gestionează mai bine expunerea la volatilitatea excesivă, cum ar fi cea pe care o întâmpinăm.”

O reformă incluzivă și bine gândită poate realiza progrese reale pentru Europa, iar industria electrică este pregătită cu sfaturi și sprijin, a transmis reprezentantul Eurelectric, Uniunea industriei energiei electrice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.