Dec 5, 2022

Fostul președinte al MET Group, numit ministru al Energiei în Ungaria; CEO-ul companiei preia și funcția de președinte al CA

MET Group, companie cu sediul central în Elveția, anunță alegerea lui Benjamin Lakatos pe poziția de Președinte al Consiliului de Administrație. Decizia a intrat în vigoare pe 30 noiembrie 2022. Benjamin Lakatos îl înlocuiește pe Csaba Lantos, aflat în această funcție în ultimii 13 ani.

Benjamin Lakatos, CEO MET Group, a devenit și acționar majoritar în 2018, după transformarea MET în companie deținută de echipa de conducere. În prezent, 90% din acțiunile MET sunt deținute de management, restul de 10% aflându-se în posesia Keppel Infrastructure, companie cu sediul în Singapore.

MET Group este o companie energetică integrată, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice, cu prezență prin subsidiare în 13 țări și 27 de piețe naționale de gaze naturale și în 22 de centre internaționale de tranzacționare. În 2021, veniturile consolidate din vânzări ale Grupului MET s-au ridicat la 18,1 miliarde de euro, volumul de gaze naturale tranzacționate fiind de 55 BCM, iar cel de energie electrică de peste 50 TWH.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.