Dec 14, 2022

FP vrea să își vândă întreaga participaţie pe care o are la OMV Petrom

Fondul Proprietatea intenţionează să vândă întreaga participaţie pe care o deţine la OMV Petrom, procesul de plasament privat accelerat urmând să fie demarat imediat, conform unui raport publicat marţi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

„Franklin Templeton International Services SRL, în calitate de administrator de fond de investiţii alternative şi administrator unic al Fondul Proprietatea SA, anunţă demararea unei oferte de plasament privat accelerat privind întreaga sa participaţie, reprezentând 1.777.067.726 acţiuni ordinare, deţinute de Fond la OMV Petrom SA. Procesul de plasament va fi demarat imediat”, se menţionează în raport.

Erste Group Bank şi SSIF Swiss Capital vor acţiona în calitate de Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners, iar Banca Comercială Română şi Auerbach Grayson and Company vor acţiona în calitate de Joint Bookrunners în cadrul tranzacţiei.

„Sub rezerva plasării tuturor acţiunilor Petrom în plasamentul privat accelerat şi a decontării aferente a tranzacţiei, Fondul nu va mai deţine acţiuni la Petrom. Petrom nu va încasa nicio sumă de bani în urma tranzacţiei. Rezultatele tranzacţiei vor fi anunţate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea preţului şi alocările rămân la libera alegere a Fondului şi a Părţilor care acţionează în calitate de Bookrunners”, se mai precizează în raport.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.