Nov 21, 2022

Franţa va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să-şi plătească facturile pentru energie

Franţa va cheltui 8,4 miliarde de euro pentru a ajuta companiile să-şi plătească facturile pentru energie, în încercarea de a atenua impactul creşterii preţurilor electricităţii şi gazelor şi pentru a le ajuta să concureze cu afacerile germane, a declarat ministrul său de Finanţe, transmite Reuters, conform News.ro.

Franţa va reduce o taxă specială pentru electricitate la minimul permis în conformitate cu normele UE şi va permite companiilor să utilizeze un mecanism special pentru a primi energie nucleară ieftină.

Întreprinderile mici vor beneficia, de asemenea, de plafoanele de preţ pentru energie deja existente pentru gospodării.

“Companiile (franceze) vor fi protejate la fel ca şi companiile germane. Ne vom asigura, de asemenea, că regulile UE de concurenţă se aplică tuturor companiilor, fie că sunt italiene, spaniole, franceze sau germane”, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe Bruno Le Maire, la radio France Inter”

La începutul acestui an, Germania a alocat 200 de miliarde de euro pentru a proteja companiile şi gospodăriile de preţurile ridicate ale energiei, atrăgându-şi critici din partea altor ţări UE, care se tem de o denaturare a condiţiilor de concurenţă echitabile în UE.

Pachetul de 8,4 miliarde de euro dezvăluit sâmbătă de Franţa reprezintă costul cumulat pentru 2022 şi 2023, a spus Ministerul de Finanţe într-un comunicat. Franţa a alocat deja 45 de miliarde de euro pentru a ajuta gospodăriile.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.