Oct 18, 2022

Furnizorii de energie caută soluții la Guvern

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, alături de lideri ai coaliției și de membri ai guvernului, cu reprezentanții furnizorilor și distribuitorilor de energie.

Cu această ocazie, au fost analizate soluții pentru optimizarea mecanismelor de gestionare a situației generate de creșterea prețurilor la energie.

Participanții au subliniat nevoia de a găsi soluții pentru a asigura prețurile practicate  la consumatorul final la un nivel cât mai accesibil, anunță Guvernul.

Soluțiile necesare pe termen scurt și mediu vizează stabilitatea si funcționalitatea pieței, precum și o perspectivă corectă a evoluției în anul 2023, în contextul noilor prevederi ale Regulamentului European 1854/6 octombrie.

La întâlnire au participat, alături de premierul Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, vicepremierul Kelemen Hunor, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, președintele și vicepreședintele ANRE, Dumitru Chiriță, respectiv Zoltan Nagy-Bege.

Din partea furnizorilor și distribuitorilor de energie au participat reprezentanții board-ului Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie din România (ACUE).

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.