May 29, 2023

Germania a produs o cantitate record de energie fotovoltaică în week-end

Miile de panouri fotovoltaice din Germania au stabilit sâmbătă un nou record în ceea ce priveşte producţia de energie electrică, transmite Bloomberg.

Potrivit datelor furnizate de bursa de energie electrică din Europa centrală (European Energy Exchange AG), citate de Agerpres, în jurul prânzului producţia de energie fotovoltaică a Germaniei a atins un maxim istoric de 40.919 de Megawaţi.

Germania, prima economie europeană, este deja lider european în domeniul energiilor regenerabile. Ca urmare a invaziei ruseşti din Ucraina, autorităţile de la Berlin au decis să urgenteze cu un deceniu, până în anul 2035, obiectivul de a obţine 100% din energie din surse regenerabile.

Analiştii de la BloombergNEF prognozează că energia din surse eoliene şi fotovoltaice va ajunge să reprezinte 76% din producţia totală de electricitate a Germaniei în 2030.

De asemenea, aceştia se aşteaptă ca producţia de energie fotovoltaică a Germaniei să coboare uşor luni faţă de recordul atins sâmbătă, dar ar putea să se apropie din nou de acest nivel record în cursul zilei de miercuri.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.