Viitorul “luminos” al celei mai mari economii din Europa tocmai a fost planificat de autorităţile de la Berlin, în cadrul raportului privind starea, evoluţia şi securitatea furnizării de electricitate.
“Se poate spune că securitatea furnizării de electricitate în perioada 2025 – 2031 este garantată, chiar dacă este eliminat complet cărbunele până în 2030”, este concluzia raportului “Stand und Entwicklung der Versorgungssicherheit im Bereich der Versorgung mit Elektrizität”, elaborat de Agenţia Federală a Reţelelor din Germania (BNetzA), în conformitate cu obligaţiile legale ale guvernului federal. Raportul este disponibil la adresa www.bmwk.de.
Optimismul concluziei dispare complet când se trece la premisele pe baza cărora a fost construită, care ar putea fi rezumate prin “Germania va avea electricitate suficientă, dacă nu va exista cerere”, după cum scrie publicaţia Tichys Einblick.
TE mai accentuează faptul că “raportul asupra securităţii furnizării energiei electrice este un document al eşecului şi o hartă a dezastrului”, în condiţiile în care aşa-numita securitate depinde într-o foarte mare măsură de importurile de electricitate de la vecini şi poate fi asigurată doar prin reducerea în orice moment a cererii, care se va face şi prin oprirea neanunţată a curentului pe scară largă.
Termenul utilizat este “flexibilitatea cererii”, iar aceasta este cerută, se poate spune în mod imperativ, atât consumatorilor individuali cât şi consumatorilor industriali şi va fi obţinută, conform planurilor guvernamentale, prin diferenţierea preţurilor în funcţie de capacitatea de furnizare a energiei şi de orele de consum.
Toate acestea vor fi posibile odată cu introducerea contoarelor inteligente, care vor deveni adevărate instrumente de control totalitar al unei societăţi dintr-o Uniunea Europeană care însă se mai consideră dezvoltată şi democratică.
“Dacă un consumator doreşte să poată plăti în continuare factura de electricitate, atunci trebuie să permită oamenilor lui Habeck să-i controleze aparatele electrice, cum ar fi pompele de căldură”, subliniază Tichys Einblick, care mai spune că “Fratele cel Mare va veni în fiecare apartament şi casă sub forma unui administrator al consumului de energie”.
Raportul de la BnetzA mai arată că Germania va deveni importator net de energie în perioada 2025 – 2031, iar înlocuirea centralelor pe cărbune şi a celor nucleare se va face cu circa 30 de centrale electrice pe gaze naturale, care vor asigura furnizarea curentului electric când nu bate vântul sau nu străluceşte soarele.
Dar de unde vor veni importurile de electricitate? Din Polonia, unde cea mai mare parte a energiei electrice este produsă în centrale pe cărbune? Din Franţa, care se confruntă cu probleme mari de întreţinere a centralelor nucleare, iar puterea instalată funcţională a acestora s-a angajat pe o tendinţă semnificativă de scădere?
Sau poate că vor veni de la alţi “parteneri” din UE, care vor fi obligaţi şi ei să adopte pe scară largă “sursele regenerabile” în urma presiunilor care vin inclusiv de la “Verzii” din Germania?
Noile centrale pe gaze ar trebui să funcţioneze cu gaze lichefiate, însă raportul nu precizează de unde vor veni aceste gaze.
Publicaţia Tichys Einblick mai aminteşte că raportul include şi “soluţia” centralelor pe hidrogen, deşi încă nu există nicio astfel de centrală şi nici turbinele corespunzătoare.
Cu alte cuvinte, furnizarea de energie electrică în orizontul de timp prevăzut de guvernul federal nu este deloc garantată.
Raportul prezintă, în schimb, planurile grandioase de extindere a reţelei de centrale eoliene şi solare, de la circa 123 GW în 2021 la 360 GW în 2030 şi 386 GW în 2031.
“În viitor, expansiunea energiilor regenerabile va juca un rol central în acoperirea necesarului de electricitate şi trebuie forţată adoptarea acestora în Germania şi în Europa”, se mai arată în raportul de la BNetzA.
După cum se vede, planificarea centralizată a energiilor regenerabile a fost deja hotărâtă la Berlin, iar ţărilor europene nu la mai rămâne decât să se angajeze într-o întrecere socialistă nemiloasă pentru obţinerea resurselor materiale necesare construirii “viitorului verde”.
Oare ce se va întâmpla dacă o ţară ca a noastră nu va avea suficiente resurse financiare pentru această cursă nebună? Va fi obligată să se împrumute până când va intra în faliment, iar apoi creditorii vor prelua pe nimic toate resursele naturale?
Publicaţia Tichys Einblick mai atrage atenţia şi asupra unui alt aspect deosebit de îngrijorător din planul privind securitatea furnizării energiei electrice în Germania.
Pentru a se atinge ţintele referitoare la puterea instalată în centrale eoliene şi solare, “este necesar să se accelereze procesul de autorizare a construirii turbinelor eoliene”, după cum se arată în raport, ceea ce înseamnă că “nu vor mai exista limite privind protejarea speciilor de animale, conservării naturii, protecţia sănătăţii populaţiei şi nu va mai fi recunoscută protecţia constituţională a proprietăţii”, după cum scrie TE.
“Dacă nimeni nu are nevoie de electricitate, atunci va fi suficientă totdeauna”, subliniază un cititor “logica” imbatabilă a ministrului Habeck, poate cel mai incompetent din guvernului lui Scholz, deşi concurenţa este foarte mare, mai ales din partea ministrului de externe.
Cu câteva luni în urmă, acelaşi Robert Habeck declara cu seninătate că “firmele nu vor intra în faliment dacă îşi opresc activitatea”, în contextul creşterii explozive a preţurilor energiei.
Aşa se face politica economică din Germania, iar autorităţile din majoritatea ţărilor Uniunii Europene urmează fără crâcnire aceleaşi politici sinucigaşe, care au deja consecinţe catastrofale asupra competitivităţii economice a Europei şi garantează marşul accelerat către subdezvoltare.
“Ne îndreptăm către dezastru cu ochii larg deschişi”, este concluzia publicaţiei Tichys Einblick.
Sursa: Bursa.ro