Jan 11, 2023

Guvernul a alocat 335 de milioane de lei pentru plafonarea şi compensarea preţurilor la energie

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, alocarea a 335 de milioane de lei, bani proveniţi din impozitul pe veniturile suplimentare obţinute de titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore şi onshore de adâncime, pentru a sprijini măsurile privind plafonarea şi compensarea preţurilor la energie, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

“Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, alocarea de fonduri rezultate din colectarea impozitului asupra veniturilor suplimentare în contul special prevăzut de Legea 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore şi onshore de adâncime. Sunt 335 de milioane de lei din impozitul pentru aceste venituri suplimentare pe care titularii de acorduri petroliere le-au înregistrat şi pe care l-au plătit”, a declarat Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

“Aşadar, există resurse, atât pentru a susţine măsurile pentru cetăţenii vulnerabili, (…) dar şi susţinerea mecanismului în sine, pentru a gestiona acest mecanism de compensare în raport cu furnizorii care îşi asumă o diferenţă de cost”, a completat Cărbunaru.

Sursa: Financial Intelligence

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.