Sep 7, 2022

Guvernul aprobă Planul de iarnă în domeniul energiei

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul va aproba astăzi Planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice, şeful Executivului dând asigurări că, pentru cetăţenii vulnerabili, va fi menţinut acelaşi cost la plata facturilor de energie, relatează Agerpres.

“Aprobăm astăzi, aşa cum ne-am asumat săptămâna trecută, prin Hotărâre de Guvern, planul de iarnă pentru asigurarea continuităţii furnizării energiei electrice pentru iarnă”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Un reprezentant al Ministerul Energiei a menţionat obiectivele acestui plan.

“Obiectivele principale ale programului de iarnă sunt evaluarea consumului de energie electrică a ţării în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, evaluare care are ca obiectiv satisfacerea cerinţelor acestuia la parametrii de calitate şi siguranţă în alimentare, în condiţiile funcţionării stabile şi în siguranţă a sistemului electro-energetic naţional, precum şi stabilirea resurselor energetice necesare acoperirii consumului, precum şi evaluarea resurselor financiare necesare. Documentul a fost întocmit pe baza evoluţiei consumului de energie electrică realizate în anii anteriori (…) Prognoza de consum realizată de Dispecerul Energetic Naţional pentru perioada noiembrie 2022 – martie 2023 este de 26.170 GW/h, în medie cu circa 0,7% mai mic decât volumul înregistrat în perioada similară a anului precedent”, a spus acesta.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.