Jun 19, 2023

Hanga, BVB: Reputaţia Hidroelectrica şi dimensiunea tranzacţiei arată că bursa locală a atins un nivel ridicat de maturitate şi atractivitate | InvesTenergy

Piaţa de capital din România a crescut în primele 5 luni cu 7,1% prin prisma indicelui BET-TR, care include şi dividendele, iar numărul de investitori a ajuns la 140.000, un nou record, conform unui raport al Bursei de Valori Bucureşti.

„Opt milioane de români vor putea beneficia de listarea Hidroelectrica prin intermediul participaţiilor care vor deţinute de fondurile de pensii private şi o numeroasă comunitate investiţională va putea investi direct în companie, beneficiind astfel de toate avantajele unei societăţi listate la cota bursei. Reputaţia Hidroelectrica şi dimensiunea foarte mare anticipată a tranzacţiei arată că bursa locală a atins un nivel ridicat de maturitate şi atractivitate. Succesul unei oferte de dimensiunea Hidroelectrica va contribui semnificativ la creşterea încrederii antreprenorilor locali şi a investitorilor în potenţialul pieţei de capital. Listarea la bursă deschide noi oportunităţi, inclusiv pentru românii care doresc să cumpere şi să deţină acţiuni la una dintre companiile strategice ale României”, a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„IPO-ul istoric al Hidroelectrica va fi cel mai important eveniment din perioada următoare pentru România din punct de vedere economic şi al capitalului de imagine pe care îl putem consolida în rândul marilor investitori internaţionali. Listarea la bursă a companiei Hidroelectrica va fi posibilă după încheierea cu succes a celui mai mare IPO realizat vreodată în România şi va fi unul dintre cele mai mari IPO-uri realizate la nivel global în această perioadă. Este o tranzacţie foarte importantă pentru România cu implicaţii semnificative, inclusiv în ceea ce priveşte promovarea de către MSCI la statutul de Piaţă Emergentă, şi credem cu tărie în succesul acestei listări”, a spus Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.