Feb 28, 2023

Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă și valoroasă companie din România. Profitul net realizat în 2022 a ajuns la 4 miliarde de lei | InvesTenergy

Hidroelectrica rămâne cea mai profitabilă și valoroasă companie din România.

În 2022, a realizat un profit net de 4 miliarde de lei, cu circa 33% mai mare față de cel din 2021, potrivit raportului anual al Fondului Proprietatea, acționar minoritar al societății.

Anul trecut, veniturile companiei au fost de 9,1 miliade lei, în creștere cu 40,3%.

În raportul Fondului Proprietatea se prezintă: Conform conducerii, în anul 2022 la nivel individual Hidroelectrica SA a înregistrat un impozit pe venitul suplimentar de 557,1 milioane Lei comparativ cu 113,2 milioane Lei în  829,3 milioane în 2021 (din care 635,2 milioane Lei aferente achiziției parcului eolian Crucea). Fondul și Hidroelectrica continuă să se pregătească pentru o ofertă publică inițială în cursul anului 2023.

Statul român s-a angajat, în cadrul PNRR, să listeze Hidroelectrica până la sfârșitul primului semestru din 2023. În cadrul AGA din 31 martie 2022 acționarii au aprobat inițierea procesului de listare a acțiunilor companiei pe BVB printr-o ofertă publică a acțiunilor societății deținute de către Fond. Aprobarea este o evoluție pozitivă deoarece permite Fondului să exploreze, împreună cu consultanții tranzacției, o potențială vânzare totală sau parțială a deținerii sale în companie, se precizează în raportul anual al FP.

Potrivit conducerii, Hidroelectrica își propune să publice primul său Raport de Sustenabilitate la nivel individual, întocmit în conformitate cu Standardele GRI în anul 2023. De asemenea, în conformitate cu cele mai bune practici, compania este în proces de revizuire a strategiei și obiectivelor de sustenabilitate în ariile sale de interes, în contextul strategiei sale generale de afaceri și dezvoltare.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.