Jun 23, 2023

Hidroelectrica va intra la BVB cu simbolul H2O, dacă IPO-ul se încheie cu succes

Hidroelectrica va intra la BVB cu simbolul de tranzacționare H2O, dacă IPO-ul se încheie cu succes, conform datelor din site-ul operatorului de piață.

Suspendarea a venit la solicitarea Autorității de Supraveghere Financiară.

Hidroelectrica, care operează peste 180 de centrale hidroelectrice în România, a anunțat în data de 6 iunie 2023 că intenționează să listeze până la 20% din acțiunile sale la Bursa de Valori București până luna viitoare.

Băncile de investiții vor începe să primească ordine de cumpărare de acțiuni de la investitori după ce autoritatea locală de supraveghere a valorilor mobiliare va aproba prospectul pentru vânzarea de acțiuni.

Oferta va include acțiunile existente deținute de Fondul Proprietatea (FP.BX), un fond de investiții administrat de administratorul american de active Franklin Templeton.

Fondul și-a evaluat participația de 20% din Hidroelectrica la 2,2 miliarde de euro (2,35 miliarde de dolari) în luna aprilie 2023.

Fondul a primit acordul acționarilor pentru a dispune în cadrul Ofertei de întreaga sa participație de până la 19,94%, din numărul total de acțiuni emise de Societate. Numărul de acțiuni ce vor fi vândute în cadrul ofertei publice va fi determinat ulterior. Societatea nu va realiza o majorare de capital în contextul Ofertei și nu va beneficia în vreun fel de fondurile obținute ca urmare a desfășurării Ofertei.

În primul trimestru din 2023 Societatea a obținut venituri consolidate de 3.272,1 milioane RON ce au fost generate de creșterea cantității totale de energie vândută (4.838 GWh în primul trimestru din 2023) atât pe segmentul de producție, cât și pe cel de furnizare Acest lucru a condus la obținerea unei valori totale a EBITDA ajustat de 2.184.2 milioane RON și a unui profit net de 1.723,4 milioane RON în primul trimestru din 2023, comparativ cu o valoare totală a EBITDA ajustat de 1702,7 milioane RON și a unui profit net raportat de 1.287,9 milioane RON în primul trimestru din 2022.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.