Sep 10, 2023

Începe SIREN 2023

Comitetul Național Român al Consiliului Mondial al Energiei (CNR-CME) organizează, în perioada 11 – 13 septembrie 2023, a doua ediție a SIREN – Simpozionul Român bienal al Energiei. Cea mai mare manifestare regională în domeniul energetic, FOREN (Forumul Regional bienal al Energiei pentru Europa Centrală şi de Est) are loc în anii pari, iar, începând cu anul 2021, în anii impari are loc SIREN.

SIREN este un simpozion național, tema lui principală fiind energia românească, în toată complexitatea și problematica ei actuală, într-o dezbatere completă, de la strategia națională, la problemele celui mai mic consumator de energie și invers.

Această misiune are condiții să fie îndeplinită prin definirea a patru tematici principale, capabile să grupeze toate subiectele care frământă comunitatea energetică românească, acestea fiind: 1 – Strategii și politici generale energetice pentru tranziția în energie; 2 – Programe guvernamentale și politici investiționale; 3 – Tehnologii inovatoare și 4 – Politici comerciale, piață și consumatori.

SIREN 2023 mai include și o Sesiune de Comunicări Științifice, cu secțiuni specializate, în care se așteaptă să fie prezentate toate dezvoltările, cercetările, experiențele de succes din orice segment al energiei.

SIREN 2023 mai cuprinde și un program de tutoriale, prin care CNR-CME dorește să își materializeze unul dintre scopurile de primă linie ale sale, și anume componenta didactică, de instruire și diseminare de experiență.

SIREN 2023 are loc într-o perioadă de mare vâltoare în energia europeană, în condițiile în care energia mondială se află deja într-un proces de tranziție, pornit în urmă cu aproape 10 ani, care îi ridică nenumărate dificultăți de implementare. Convulsiile declanșate în energia mondială în toamna lui 2021, amplificate masiv de agresiunea Rusiei asupra Ucrainei fac cu atât mai necesară antrenarea unor dezbateri interesante, dar atrag și obligația concentrării pe calitate, coerență și construcție.

”Succesul evenimentului nostru va rezulta din diversitatea și calitatea ideilor care se vor dezbate, idei care să conducă la soluții oferite decidenților pentru acțiuni coerente și eficiente! Pentru a avea o energie sigură, sustenabilă, curată, suportabilă, CNR-CME invită pe membrii săi, colectivi sau individuali, pe toți specialiștii din energie să contribuie la acest succes pe care îl dorim acestei noi ediții a SIREN!”, se arată într-un comunicat de presă.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.