Feb 15, 2023

Industria de petrol și gaze a avut profituri de 4.000 de miliarde de dolari în 2022 – IEA

Profiturile industriei globale de petrol şi gaze în 2022 au crescut la aproximativ 4.000 de miliarde de dolari, de la o medie de 1.500 de miliarde de dolari în ultimii ani, a declarat marţi şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie (IEA), Fatih Birol, transmite Reuters, citată de News.ro.

În ciuda acestor profituri, ţările care depind de veniturile din petrol şi gaze ar trebui să se pregătească să-şi reducă dependenţa de petrol, deoarece cererea va scădea pe termen lung, a declarat Birol la o conferinţă la Oslo, vorbind prin link video.

„În special ţările din Orientul Mijlociu trebuie să-şi diversifice economiile. În opinia mea, COP28 (summit-ul climatic) ar putea fi o piatră de hotar excelentă pentru a schimba destinul ţărilor din Orientul Mijlociu”, a spus Birol.

”Nu mai puteţi conduce o ţară a cărei economie depinde în proporţie de 90% de veniturile din petrol şi gaze, deoarece cererea de petrol va scădea”, a adăugat el.

Discuţiile Naţiunilor Unite despre climă din acest an vor fi găzduite de Emiratele Arabe Unite, membre ale grupului OPEC, al ţărilor producătoare de petrol.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.