Dec 2, 2022

Informare Electrica Furnizare către clienți: De ce e bine să trimiți indexul autocitit al contorului și ce se întâmplă acum cu emiterea facturilor

Electrica Furnizare, unul dintre cei mai mari furnizori de energie electrică din țară, cu peste 3 milioane de clienți, a postat un mesaj către clienți pe site-ul propriu în care îi informează despre beneficiile citirii contorului și transmiterii indexului autocitit, lună de lună. Electrica își mai avertizează clienții și că în această perioadă facturile pot fi emise cu întârziere.

Iată care sutnt avantajele citirii contorului și a transmiterii indexului autocitit:

Plătești doar energia electrică pe care o consumi

Dacă transmiți lunar indexul autocitit în perioada dedicată autocitirii, vei regăsi în factură doar cantitatea de energie consumată de tine. Astfel, eviți ca facturarea să fie realizată pe baza istoricului de consum care, în unele situații, nu mai este în concordanță cu obiceiurile de consum actuale.

Ai control asupra consumului tău de energie electrică și poti lua măsuri de eficientizare

Prin autocitirea contorului, îți poți forma o imagine asupra cantităților de energie electrică consumate lunar, iar, dacă vrei să faci economie, poți adopta măsuri pentru eficientizarea consumului. Fie că înlocuiești becurile incandescente cu LED sau optezi pentru înlocuirea electrocasnicelor cu unele de generație nouă, poți monitoriza economia ta de energie prin autocitirea contorului.

Eviți facturile mari de regularizare a consumului de energie electrică

Factura de regularizare este factura emisă pentru locul tău de consum în urma citirii contorului de către operatorul de distribuție zonal. Pentru a evita facturi de regularizare ce reflectă un consum real mai mare decât cel estimat și facturat până la momentul regularizării, te încurajăm să transmiți lunar indexul autocitit.

Compania amintește și care sunt opțiunile de transmitere a indexului autocitit al contorului: online, din contul MyElectrica al clientului, prin chat online care poate fi accesat pe site sau telefonic la serviciul de relații cu clienții ( non stop la tel. 0800.800.048).

În cazul în care clientul nu a trimis indexul autocitit, Electrica Furnizare arată că se va emite o factură cu consum estimat în baza istoricului de consum sau în baza indexului citit de către operatorul zonal de distribuție. În luna următoare, clientul are posibilitatea de a transmite indexul autocitit în perioada afișată pe factură. În cazul în care a fost trimis un index greșit și clientul este încă în perioada de comunicare a indexului autocitit, se poate retransmite indexul corect. Dacă eroarea este identificată la momentul la care clientul a primit factura, poate transmite o sesizare prin serviciul Call Center la 0244 406 006 (număr cu tarif normal) sau prin intermediul unu formularul unic de contact, disponibil pe site.

Electrica Furnizare arată că, în această perioadă, unii clienți pot primi facturile cu întârziere.

“Lucrăm la optimizarea sistemului informatic de facturare în vederea implementării celor mai recente modificări legislative, motiv pentru care emiterea facturilor poate înregistra întârzieri, atât pentru facturile în format fizic, cât și pentru cele electronice. Mulțumim pentru înțelegere!”, arată Electrica Furnizare pe site.

Sursa: E-nergia

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.