Nov 8, 2022

Kiev şi Harkov sunt cele mai vulnerabile la întreruperi de energie electrică

Compania energetică de stat ucraineană Ukrenergo afirmă că alimentarea cu energie electrică este cea mai vulnerabilă în regiunile Kiev şi Harkov, după o campanie de atacuri cu rachete ruseşti împotriva infrastructurii energetice, relatează CNN, conform News.ro.

Directorul general al Ukrenergo, Volodymyr Kudrytskyi, a declarat ieri la televiziunea ucraineană că situaţia este dificilă după cinci atacuri masive cu rachete şi o serie de atacuri mai mici.

“Echipele de reparaţii lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru a remedia daunele provocate în ultimele săptămâni. Cea mai dificilă situaţie este în regiunea Kiev şi în regiunea Harkov”, a declarat Kudrytskyi. “Aşadar, aici au loc întreruperile programate, întreruperile orare, cum le numim noi, iar pe lângă acestea au loc din când în când întreruperi de urgenţă suplimentare, pentru a echilibra sistemul energetic din aceste regiuni.”

“Lucrăm la îmbunătăţirea situaţiei din cadrul reţelei în oraşul Kiev şi în regiunea Kiev, precum şi în regiunea de nord, formată din regiunea Harkov, regiunea Sumy şi regiunea Poltava”, a adăugat el.

Kudrytskyi a declarat că, dacă nu vor mai avea loc bombardamente, ar trebui să se înregistreze îmbunătăţiri în câteva zile. El a spus că inginerii energeticieni vor face tot posibilul pentru a evita o pană de curent totală.
Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.