Oct 21, 2022

Klaus Iohannis: Nu putem să continuăm foarte mult timp să subvenţionăm practic preţul energiei | InvesTenergy

Preşedintele Klaus Iohannis a confirmat că există în coaliţie discuţii despre o posibilă reglementare a pieţei de energie, cerută de PSD.

”Există, într-adevăr, în coaliţie astfel de discuţii şi atât timp cât nu s-au lămurit, împreună cu experţii, este prematur să mă exprim eu. Însă, este clar că ceva trebuie făcut. Aşa cum funcţionează acum piaţa este destul de complicat şi destul de scump pentru buget. Nu putem să continuăm foarte mult timp să subvenţionăm practic preţul energiei”, a spus preşedintele Iohannis, citat de News.ro.

”Ceea ce trebuie să realizăm este o subvenţie pentru consumatorul vulnerabil, o subvenţie rezonabilă pentru IMM-uri, chiar şi o subvenţie pentru industria mare, pentru că altfel pierdem întreaga competitivitate a economiei româneşti. Atunci e nevoie de mecanisme care fac energia nu doar disponibilă, ci şi accesibilă”, a continuat Iohannis. PSD solicită în coaliţie rediscutarea, în regim de urgenţă, a propunerii sale iniţiale pentru reglementare a pieţei de energie pentru o perioadă limitată.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.