Nov 21, 2022

Leonhard Birnbaum, CEO E.ON, preia conducerea EURELECTRIC | InvesTenergy

Astăzi, Leonhard Birnbaum, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație al E.ON, a fost numit Președinte interimar al Eurelectric, Uniunea industriei energiei electrice europene, care reprezintă peste 3500 de companii de energie din întreaga Europă. Leonhard Birnbaum preia ștafeta de la Jean-Bernard Lévy, președinte și CEO al EDF, pe care l-a asistat în calitate de vicepreședinte al Eurelectric din iunie 2021.

În timpul președinției sale, dl Lévy a făcut pași decisivi pentru a pune energia din surse regenerabile și cu emisii reduse de carbon în nucleul Pactului ecologic european și pentru angajamentul sectorului electricității pentru o economie neutră din punct de vedere climatic. „Ultimii ani au fost extrem de provocatori pentru industrie, cu blocajele cauzate de Covid-19 și recesiunea economică imediat urmate de război, o criză a ofertei și inflație. Acest context dificil confirmă că electrificarea accelerată și decarbonizarea reprezintă calea de urmat.

Piețe eficiente pe termen scurt combinate cu semnalele de investiții pe termen lung pot permite sectorului energetic să livreze investițiile masive necesare în surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon”, a spus Jean-Bernard Lévy. O nouă viziune pentru piața de energie electrică O prioritate cheie a echipei Președinției Eurelectric a fost dezvoltarea unei viziuni pentru o proiectare a pieței și un cadru de investiții pentru viitor pentru sectorul electric, care să asigure investițiile vaste necesare pentru tranziția net zero. Războiul Rusiei împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra ofertei și prețurilor energiei electrice în Europa a stârnit o dezbatere politică aprinsă cu privire la designul actual al pieței.

Primele eforturi ale lui Leonhard Birnbaum vor fi, prin urmare, să orienteze industria într-un moment în care mai multe state membre văd intervenții pe piață și să contribuie la dezbaterea privind o reformă a designului pieței de energie electrică. Leonhard Birnbaum a declarat: „Sectorul energiei electrice se confruntă cu provocări de neegalat. Operăm într-un mediu extrem, cu prețuri ridicate, întreruperi în aprovizionare și intervenții politice frecvente pe piață. O prioritate cheie va fi atingerea unui echilibru între protecția clienților și certitudinea investitorilor”.

El a adăugat: „Deciziile pe care le vom lua în lunile următoare vor fi decisive pentru viitorul Europei. Ele vor determina capacitatea noastră de a investi în calea de a ieși din această criză pentru a obține o aprovizionare cu energie și o infrastructură eficiente din punct de vedere al costurilor, ecologice și sigure pentru cetățeni și industrie. Sunt onorat să preiau frâiele Eurelectric în acest moment important.” În martie, Consiliul de administrație al Eurelectric va alege o nouă echipă a președinției, formată dintr-un președinte și doi vicepreședinți, care va intra în vigoare din iunie 2023.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.