Sep 21, 2022

Leonhard Birnbaum rămâne Președintele Consiliului de Administrație al E.ON SE până în 2028 | InvesTenergy

Consiliul de Supraveghere al E.ON SE a prelungit contractul Președintelui Executiv (CEO), Leonhard Birnbaum, cu încă cinci ani, până la 30 iunie 2028. Birnbaum este membru al comitetului de conducere al Grupului din 2013 și CEO al E.ON din aprilie 2021.

Președintele Consiliului de Supraveghere, Karl-Ludwig Kley, a comentat cu privire la prelungirea contractului: „În calitate de președinte al Consiliului de Administrație, Leonhard Birnbaum a îmbunătățit și mai mult strategia Grupului E.ON, concentrându-se în mod clar pe durabilitate, digitalizare și creștere. El conduce E.ON cu mâna sigură în criza energetică actuală și se bucură de multă încredere și stimă în rândul Consiliului de Supraveghere, în cadrul Grupului, precum și în rândul partenerilor noștri externi din politică, afaceri și în rândul clienților noștri. Suntem convinși că este omul potrivit în fruntea Grupului nu numai pentru a depăși cu succes provocările enorme, pe termen scurt, împreună cu echipa sa din Consiliul de Administrație, ci și pentru a folosi oportunitățile care vor apărea pentru E.ON, ca platformă durabilă pentru tranziția energetică în Europa în următorii ani.”

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 17 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,4 milioane de clienţi. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,7 miliarde de euro.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.