Oct 12, 2023

Magazinele din Franţa vor fi amendate dacă lasă becurile aprinse prea mult timp

Autorităţile franceze au dezvăluit joi un set de măsuri, printre care se numără şi subvenţii pentru instalarea de termostate inteligente în gospodării şi restricţii cu privire la orele de funcţionare a instalaţiilor de iluminat din magazine, pentru a se asigura de menţinerea pe o traiectorie descendentă a consumului de energie, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului Tranziţiei Energetice, Agnes Pannier-Runacher, consumul combinat de electricitate şi gaze naturale al Franţei a scăzut cu aproximativ 12% faţă de nivelul anterior crizei, depăşind ţinta iniţială care prevedea o reducere de 10% până în 2024.

O lege care reglementează orele de funcţionare pentru instalaţiile de iluminat din vitrine şi proprietăţi imobiliare comerciale va deveni mai aspră iar cei care încalcă prevederile vor fi amendaţi cu până la 1.500 de euro, a spus ministrului Tranziţiei Energetice. De asemenea, Guvernul de la Paris, care acordă deja subvenţii pentru car-sharing, va introduce noi reduceri de taxe pentru firmele care îşi ajută angajaţii să vină cu bicicleta la serviciu. Consumul de petrol trebuie să continue să scadă, după ce anul trecut s-a diminuat cu mai puţin de 2%, a precizat Pannier-Runacher.

În sfârşit, autorităţile franceze au decis să extindă solicitarea lansată anul trecut către firmele incluse în principalul indice bursier CAC40, de a-şi pune la punct planuri destinate conservării energiei, şi la firmele din indicele mai larg SBF120 index.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.