Nov 1, 2022

Maia Sandu, în Parlamentul României: Asigurarea cu energie a Republicii Moldova este e o provocare zilnică | InvesTenergy

Republica Moldova trece printr-o ”criză energetică fără precedent” din cauza războiului dus de Rusia în Ucraina, a declarat președinta Maia Sandu, în Parlamentul României.

”Riscăm să rămânem fără gaze și energie în această iarnă. Tariful la gaze a crescut de șase ori și e dublu față de România”, a spus Maia Sandu. În Parlamentul României au fost prezenți președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă.

Situația în ce privește electricitatea este gravă. După ce Rusia a bombardat rețelele ucrainene, Gazprom a înjumătățit volumul de gaze pentru Moldova, iar furnizarea de electricitate din stânga Nistrului pentru luna viitoare a devenit incertă….Asigurarea cu energie electrică a țării e o provocare zilnică. Cheltuielile pentru facturi ale unei familii s-au ridicat la 70-75% din veniturile ei, a afirmat Maia Sandu.

Sursă: InveTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.