Sep 20, 2022

Marcel Ciolacu anunţă că programul “Rabla pentru electrocasnice” ar putea fi extins şi la “Rabla pentru becuri”

Marcel Ciolacu a precizat că ar putea fi posibilă o extindere a programului “Rabla pentru electrocasnice” şi la becuri, cu scopul de a ajuta oamenii să reducă din consumul de energie. Astfel, becurile cu filament ar putea fi înlocuite cu unele pe led, iar liderul PSD a adăugat că i-ar plăcea ca lumea să cumpere “becuri româneşti” pentru că sunt cele mai ieftine, conform News.ro.

“Din fonduri europene avem acel program Rabla la electrocasnice, unde, din punctul meu de vedere, acolo e consumul cel mai mare, la maşina de spălat şi se caută tehnic cum să se încadreze. Nu e un program separat (Rabla pentru becuri – n.r.). Deci Comisia Europeană şi din fonduri europene noi avem acces România în aceste proiecte, de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic. Am cerut şi eu să văd cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, totuşi când luăm decizii să avem informaţii. Nu este un lucru rău să venim cu becuri cu led. Dimpotrivă, dar să vedem cum îl încadrăm, nu pe efortul bugetar intern, avem deja acest program deja aprobat de către Comisie să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea becuri româneşti, cred că erau cele mai ieftine, era un bec 12 lei”, a afirmat Marcel Ciolacu, astăzi la Parlament.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.