Dec 6, 2022

MET Group intră pe segmentul producției de energie din surse regenerabile din România | InvesTenergy

MET Group, cu sediul în Elveția, anunță intrarea pe piața din România de producție de energie din surse regenerabile, prin achiziționarea integrală a participației într-un proiect solar aflat în stadiu avansat de proiectare.

Proiectul de 52 MWp ar putea ajunge la stadiul de „ready-to-build” până în primul trimestru al anului 2023, se precizează într-un comunicat de presă.

MET a semnat un acord pentru achiziția companiei care deține drepturile pentru un proiect fotovoltaic de 52 MWp. Proiectul, care poate ajunge la o producție de energie de aproximativ 82 GWh pe an – echivalentul consumului anual din circa 50.000 de gospodării – este amplasat în sudul României, în apropiere de București și ar putea deveni operațional în 2024. România este a patra piață unde MET Group preia proiecte de producție de energie din surse regenerabile, după tranzacții similare în Italia, Spania și Polonia.

MET a anunțat cumpărarea unui proiect fotovoltaic în Italia de 213 MWp, în Spania a unui proiect aflat în etapa „ready-to-build” de 50 MWp și, respectiv  a unui proiect de 60 MWp în Polonia. Proiectele din Italia vor fi gestionate prin Keppel MET Renewables AG, un joint-venture care are la bază parteneriatul strategic dintre MET și Keppel Infrastructure pentru identificarea de oportunități în Europa de Vest pe segmentul producției de energie din surse regenerabile.

Proiectul fotovoltaic din România se încadrează în strategia MET Group de dezvoltare a portofoliului european de pe segmentul regenerabile, reprezentând un pas important în atingerea obiectivelor grupului în acest sens. La nivelul MET există o divizie specială pentru administrarea Activelor Verzi, care oferă expertiza necesară și sprijinul pentru implementarea strategiei pe segmentul regenerabile, obiectivul grupului fiind de a atinge un portofoliu verde de 2 GW până în 2026, devenind astfel jucător activ în tranziția energetică din Europa. MET Group este deja prezent în România de peste 13 ani prin subsidiara locală MET Romania Energy, furnizând energie electrică, gaze naturale și alte servicii energetice pentru consumatori casnici și industriali.

Octavian Georgescu, șeful diviziei MET pentru producția de energie din surse regenerabile a declarat: „Ne bucurăm să adăugăm România portofoliului de active pentru producția de energie din surse regenerabile, printr-un proiect atât de promițător. Urmărim piața din România de ceva timp, reușind să dezvoltăm parteneriate foarte bune cu dezvoltatori locali. Avem, de asemenea, o bază importantă de alte proiecte locale la care ne uităm pentru viitoare achiziții. Sunt încrezător în ceea ce privește evoluția segmentului de regenerabile în România, o piață matură, în același timp, însă, oferim investitorilor un echilibru în ceea ce privește raportul risc-beneficii”.

Florin Frunză, CEO MET Romania Energy a declarat: „Noul proiect de panouri fotovoltaice marchează un moment notabil pentru MET Group, fiind prima investiție în producția de energie din surse regenerabile din România.

MET România asigură astfel, o simbioză perfectă, între noua capacitate de producție de ultima generație și portofoliul local de energie și servicii conexe oferit consumatorilor de pe piața locală. Investiția este, totodată, o reconfirmare a faptului ca țara noastră este un pilon important în strategia grupului de a dezvolta și diversifica capacități de producție de energie din surse regenerabile și am credința că aceasta este doar începutul în materie de investiții în energie verde la noi”.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.