Feb 13, 2023

Ministerul Energiei a făcut anunțul. Se recrutează pentru Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, cea mai profitabilă și mai valoroasă companie din România. Candidații interesați pot depune dosarele până pe 20 februarie | InvesTenergy

Pe 21 februarie, la sediul Ministerului Energiei, au loc consultări în vederea elaborării formei finale a scrisorii de așteptări, document obligatoriu în cadrul procesului de selecție a membrilor CS

În această perioadă, se schimbă (sau nu) administratorii și supraveghetorii la multe dintre companiile energetice, păstorite de Ministerul  Energiei – Hidroelectrica, SAPE, Nuclearelectrica, Oil Terminal, CE Oltenia și altele.

Mandatele administratorilor și supraveghetorilor expiră, cei mai mulți dintre actualii șefi ai societăților menționate doresc un nou mandat, însă este de așteptat ca acționarii să numească noi membri, urmare a procedurilor de selecție și nu numai!! Hidroelectrica, cea mai profitabilă și mai valoroasă companie din România, principalul producător de energie, este – firesc – în topul preferințelor pentru un post în Directorat și Consiliul de Supraveghere.

Ministerul Energiei și expertul său în recrutare Pluri Consultants România au anunțat declanșarea procedurii de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica.

Procesul are ca scop identificarea, recrutarea și selectarea celor mai potriviți 6 candidaţi pentru ocuparea postului de membru în Consiliul de Supraveghere și se derulează în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

Dosarele de candidatură pot fi depuse până cel târziu în data de 20 februarie 2023.

Cum se procedează? Mai întâi, în etapa de selecție inițială și apoi în cea de selecție finală, vor fi evaluate competențele candidaților și trăsăturile comportamentale.

Principalele criterii de selecție sunt:

1. Competențe specifice sectorului energiei de importanță strategică, de guvernanță corporativă, sociale și personale;

2. Experiență profesională relevantă;

3. Alinierea declarației de intenție cu scrisoarea de așteptări;

4.Trăsături comportamentale.

Comportament și atitudine specifică profilului de membru al CS. În anunțul MInisterului Energiei se specifică că lista lungă, lista scurtă şi propunerile de nominalizare au caracter confidenţial şi nu vor fi publicate. Totodată, se precizează că legislaţia de guvernanţă corporativă a întreprinderilor publice nu prevede contestaţii. Totuşi, din dorința de a asigura maximă transparenţă a procesului de recrutare şi selecţie, s-a decis să se răspundă prompt cererilor de clarificări formulate de către candidaţi, cu condiţia ca aceştia să solicite numai informaţii care se referă la candidatura lor şi care nu implică rezultatele obţinute de către ceilalţi candidaţi.

Cererile de clarificări se depun în termen de maxim 24 de ore de la primirea rezultatelor şi li se va răspunde în acelaşi termen de maxim 24 de ore de la înregistrarea cererii. Important! Ministerul Energiei, în calitate de acționar majoritar al Hidroelelectrica, invită pe 21 februarie, la sediul ministerului, la ora 10.00, la consultări în vederea elaborării formei fssainale a scrisorii de așteptări, document obligatoriu în cadrul procesului de selecție a membrilor CS. Prezentăm proiectul Scrisorii de așteptări – propunerea Ministerului Energiei:

Proiect-Scrisoare-de-asteptari-HIDRO-1 Descarcă

Din actualul Consiliu de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica, fac parte:

Mihai Mihalache, Ioana Andreea Lambru, Daniel Naftali, Karoly Borbely, Catalin Popescu, Carmen Radu, Cristian Nicolae Stoina. Mandatul membrilor este de 4 luni, începând cu data de 06.02.2023 sau până la desemnarea membrilor CS în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011, daca selectia se finalizează înainte de 4 luni.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.