Aug 23, 2023

Ministerul Energiei va lansa o platformă națională de raportare pe eficiență energetică | InvesTenergy

Ministerul Energiei intenționează să lanseze o platformă națională de raportare pe eficiență energetică. Între timp, raportările pe eficiență energetică se transmit pe adresa de email raportari.eficienta.energetica@energie.gov.ro.

Astfel, declarația de consum total anual de energie și/sau chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie se transmit până la data de 30 iunie 2023.

Raportarea anuală a activității a auditorilor persoane fizice, a auditorilor persoane juridice, a managerilor energetici și a SPSE se face până la data de 30 iunie 2023.

Auditul energetic realizat pe întregul contur de consum energetic al unui operator economic se transmite, de asemenea, pe adresa de email raportari.eficienta.energetica@energie.gov.ro.

Pe site-ul Ministerului Energiei se găssesc Anexele 1, 2 și 3; Declarația operatorului economic; Instrucțiuni de completare machete; Regulament pentru autorizarea auditorilor energetici pentru industrie – vezi Anexa nr. 9 – Conținutul cadru al Raportului anual privind activitatea de elaborare a auditurilor energetice de către persoanele juridice autorizate; Regulamentul pentru atestarea managerilor energetici și a societăților prestatoare de servicii energetice – vezi Anexa nr. 12 – Forma cadru a raportului anual de activitate pentru manageri energetici/SPSE.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.