Mar 14, 2023

Ministrul Energiei: A fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Nuclearelectrica pentru Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă! / Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârşitul lui 2030 şi Unitatea 4 în 2031

Ministrul Energiei, Virgil Popescu anunţă că a fost adoptată Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica S.A. pentru Proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă! Astfel că Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârşitul anului 2030 şi Unitatea 4 în anul 2031. Le mulţumesc colegilor parlamentari pentru cele 273 de voturi date pentru adoptarea acestei legi foarte importante prin care vom asigura independenţa şi securitatea energetică a României, potrivit news.ro.

Virgil Popescu mai arată că proiectul Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă reprezintă un obiectiv strategic de interes naţional cu un rol esenţial în atingerea obiectivelor strategice de securitate energetică ale României, componentă esenţială a securităţii naţionale, contribuind totodată la atingerea obiectivelor de decarbonare a sectorului de producere a energiei electrice şi menţinerea stabilităţii Sistemului Energetic Naţional.

Ministurl Energiei mai afirmă că ”acordul de Sprijin în legătură cu Proiectul Unităţilor 3 şi 4 CNE Cernavodă este un document critic şi de esenţă conferind încredere părţilor interesate (instituţii finanţatoare, potenţiali contractori, potenţiali investitori etc) şi o confirmare la nivel legislativ a angajamentului statului român pentru continuarea şi finalizarea acestui proiect”.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.