Feb 27, 2023

Ministrul Energiei: Decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face

Pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2, iar decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face, a scris luni, pe Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Acesta se află la reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene, care se desfăşoară la Stockholm, în Suedia.

“La reuniunea informală a miniştrilor Energiei şi Transporturilor din statele membre ale Uniunii Europene (…) am fost întâmpinaţi de Ebba Busch – viceprim – ministru şi ministrul Energiei, Afacerilor şi Industriilor din Suedia şi Andreas Carlson, ministrul Infrastructurii şi Locuinţelor din Suedia. Le-am transmis un mesaj: pentru un proces de decarbonizare de durată avem nevoie de cât mai multe surse de producere a energiei cu emisii scăzute de CO2. Mai mult chiar: decarbonizare fără energie nucleară nu se poate face”, a subliniat Virgil Popescu.

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.