Oct 1, 2022

MOLDOVAGAZ A PLĂTIT RESTUL AVANSULUI PENTRU GAZELE DE LA GAZPROM

Compania de stat Moldovagaz a achitat restul din avansul pentru plăţile către Gazprom pentru livrările de gaze naturale din septembrie, a anunțat  directorul Vadim Ceban, transmite Reuters.

Compania de gaze naturale din Republica Moldova a achitat către Gazprom 23,9 milioane de dolari vineri, pentru a închide datoria de 35,9 milioane de dolari, a explicat Ceban.

Existau temeri că Gazprom va reduce sau va tăia livrările de gaze de la 1 octombrie.

Una dintre cele mai sărace ţări din Europa, Republica Moldova este puternic dependentă de gazele ruseşti şi încearcă să-şi diversifice aprovizionarea, după controversele cu firma rusă Gazprom privind preţul şi temerile privind tăierea livrărilor.

Inflaţia ridicată şi creşterea facturilor de energie au determinat proteste în stradă în aceste zile, protestatarii cerând demisia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, pe care o acuză că nu a reuşit să negocieze cu Moscova un preţ mai rezonabil la gaze.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.