Sep 6, 2022

Nivelul de înmagazinare a gazelor în România a depășit 75%

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că în momentul de faţă România are un stoc de gaze naturale de peste 75,6 la sută şi a preconizat că în luna noiembrie acesta va depăşi 80 la sută, porivit agenției News.ro

Virgil Popescu a spus luni seară, la Digi24, că anul acesta a fost depăşit stocul de gaze comparativ cu luna noiembrie a anului trecut.

”În momentul de faţă am depăşit, avem 2,3 miliarde mc, adică 75,6%. Vreau să vă zic că am depăşit cifra de la 1 noiembrie anul trecut”, a declarat Virgil Popescu.

Întrebat cât va fi anul acesta la 1 noiembrie, ministrul a afirmat: ”Peste 80% va fi, cu certitudine, dar nu m-aş hazarda să spun cu cât, pentru că în momentul în care se duce şi timpul, temperatura scade şi suntem în septembrie, iar în septembrie creşte şi consumul, iar gazul care vine din import se înmagazinează mai puţin”.

Ministrul a adăugat că România va ţine lururile sub control la iarnă. Întrebat dacă trcem cu bine peste iarnă, ministurl a răspuns: ”Sigur”.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.