Jan 10, 2023

Noi meserii în România în domeniul surselor regenerabile de energie | InvesTenergy

În luna decembrie 2022, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a aprobat, la propunerea RenewAcad, actualizarea clasificării ocupațiilor din Romania (COR) prin introducerea a 3 noi ocupații care se referă la energia eoliană.

Astfel, pe lângă cursurile specifice de calificare în domeniu, în 2022 RESS – Renewable Energy School of Skills a autorizat, în premieră națională – calificări noi pentru energia eoliană, calificări adaptate cerințelor viitoare, precum tehnician instalare turbine eoliene cod 311313, tehnician mentenanță turbine eoliene cod 311311 și tehnician inspecții și reparații pale de turbine eoliene cod 311312.

Până la publicarea in Monitorul Oficial, codurile pot fi folosite, avand avizul final al Ministerului de resort.

“Suntem bucuroși să mai punem încă o căramidă la educația profesională din Romania și să ne asigurăm totodată că industria producției de energie din surse regenerabile de energie poate funcționa la capacitate maximă, intr-un mediu sigur și adaptat legislației din Romania. Până acum lucram doar dupa standarde internaționale, neavând o referință și o meserie recunoscută la nivel național”, a spus Sebastian directorul executiv al Renewable Energy School of Skills, cel mai mare centru de pregătire pentru surse regenerabile din România, ce activează de peste 15 ani în domeniu, cu peste 3500 de specialiști absolvenți de cursuri anual, care dețin certificare internatională conform standardului Global Wind Organization (GWO). Misiunea RESS este îndreptată spre a crește competențele profesionale și standardul de lucru al angajaților și angajatorilor din zona activității de producție și operare a centralelor producătoare de energie din surse regenerabile, eoliene și fotovoltaice.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.