Apr 25, 2023

NOUL PREȘEDINTE AL ANRE S-A ÎNTÂLNIT CU DELEGAȚIA AMERICANĂ USAID

Noul președinte al ANRE, George-Sergiu Niculescu, vicepreședintele ANRE, Mircea Man și delegația americană USAID din care a făcut parte Steve Burns, șef – Energie și Infrastructură, Biroul Europa și Eurasia și a fost condusă de atașatul economic al Ambasadei SUA la București, Jessup Taylor.

Întâlnirea a avut ca obiect propunerea de lansare a inițiativei de Integrare a Pieței de Electricitate Moldova-Ucraina-România (MUR-EMI) cu sprijinul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Asociația Națională a Comisarilor de Reglementare a Utilităților (NARUC).

Cuplarea piețelor din România, Moldova și Ucraina are ca scop creștea fluxurilor de energie electrică, concurență și lichiditate, precum și dezvoltarea capacităților de monitorizare a pieței prin cooperare regională, iar, în perspectivă, stabilirea piețelor naționale de capacitate sau a unei piețe subregionale de capacitate care să asigure securitatea aprovizionării.

În concluzie, inițiativa MUR-EMI se va concentra pe facilitarea cooperării dintre autoritățile de reglementare, operatorii de sisteme de transport, bursele de energie electrică și alte instituții relevante din Moldova, Ucraina și România, cu scopul final de a implementa cuplarea dintre România, Moldova și Ucraina.

Prin astfel de acțiuni, ANRE va continua să dezvolte proiecte și acțiuni comune în regiune prin eforturi  susținute în vederea continuării și consolidării Parteneriatul Strategic între România și Statele Unite.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.