Dec 20, 2022

Nu toţi bolnavii care utilizează echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor vor beneficia de preţ plafonat la energie!

Noua lege a plafonării preţului la energie, stabileşte că doar clienţii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, în baza unei cereri şi a unei declaraţii pe propria răspundere vor beneficia de preţ plafonat.

Conform prevederilor legii plafonării preţului la energie, intrată săptămâna trecută în vigoare, nu toţi bolnavii care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, vor beneficia de preţ plafonat la energie electrică.

Legea prevede ca doar în situaţia în care bolnavul care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor este şi client – respectiv este titularul contractului de furnizare energie electrică, doar în acel caz va beneficia de un preţ plafonat la energie electrică la un nivel de 0,68 lei/kWh cu TVA inclus.

În situaţia în care contractul de furnizare energie electrică este pe numele unui alt membru din familie – soţ, soţie, copii, părinţi etc., atunci nu va beneficia de acest preţ.

În lipsa unei modificări a legii, cu reformularea astfel a articolului 1, alin 1, lit a) puntul ii) din Legea 357/2022 (noua lege a plafonarii): ” clienţii casnici care utilizează sau care găzduiesc persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor” sau “consumatorii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor”

În lipsa unei modificări a legii, rezolvarea problemei se poate face doar prin încheierea unui nou contract de furnizare energie electrică pe numele persoanei bolnave care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor. Această soluţie însă, restrânge dreptul unei persoane care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, să beneficieze de preţ plafonat începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Este momentul să spunem STOP aberaţiilor. amăgiriilor, bătăii de joc la adresa românilor şi solicităm reprezentanţiilor statului să intervină şi să rezolve criza creată de Legea 357/2022 (Legea plafonării preţului la energie), dezvoltată de Guvern, aprobată de Parlament şi promulgată de Preşedinte, care în mod laş au înpins în faţă ANRE (care nu au fost parte la apariţia acestei legi) pentru a încasa toate loviturile, dar care legal nu poate să facă mai nimic.

Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.