Mar 20, 2023

Nuclearelectrica vrea să acorde un dividend cu randament de 9,3%

Acţionarii Nuclearelectrica (SNN) sunt convocaţi la adunarea de bilanţ, în data 26 aprilie, cu propunerea ca din profitul anului trecut, suma de 1,28 miliarde de lei să meargă către dividende, conform raportului companiei publicat, vineri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 4,254 lei, care faţă de preţul acţiunii SNN de la finele săptămânii trecute, de 45,9 lei, echivalează cu un randament brut de 9,3%. Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 7 iunie, iar plăţile se vor face începând cu 23 iunie, dacă propunerea va primi votul favorabil al AGA.

La începutul acestei luni, Guvernul condus de premierul Nicolae Ciucă a aprobat un memorandum prin care poate cere de la companiile de stat ca cel puţin 90% din profitul anului trecut să meargă către dividende, dar cu excepţii pentru “cazuri temeinic justificate”.

Pentru anul trecut, producătorul de energie a raportat un profit net preliminar de 2,73 miliarde de lei, cu 163% peste cel din 2021, în condiţiile în care veniturile din exploatare s-au ridicat la 6,5 miliarde de lei, cu 102,8% mai mari decât cele din anul anterior.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 82,5% din operatorul centrale de la Cernavodă, a cărui evaluare bursieră se ridică la 13,8 miliarde de lei.
Sursa: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.