OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din sud-estul Europei, a instalat panouri fotovoltaice în 110 staţii de alimentare OMV şi Petrom din România, în cadrul unui program de investiţii care a însumat circa 3 milioane de euro, până în prezent, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Până la sfârşitul anului curent, numărul de staţii dotate cu panouri fotovoltaice va creşte până la 150 de unităţi, respectiv până la aproximativ 30% din reţeaua de staţii OMV şi Petrom din România.

Producţia anuală estimată a panourilor fotovoltaice va fi de 2.700 MWh, ceea ce echivalează cu energia necesară anual pentru 1.500 apartamente.

Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Rafinare si Marketing: “Reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv foarte important pentru noi, fie că vorbim de operaţiunile proprii sau de produsele pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri. Instalarea panourilor fotovoltaice permite reţelei noastre de retail să facă un pas înainte în această direcţie. Obiectivul nostru este ca, până în 2025, jumătate din întreaga reţea de staţii a OMV Petrom din România să fie staţii < < solare > >, cu un consum redus de energie.”

OMV Petrom şi-a propus să atingă neutralitatea emisiilor de carbon pentru operaţiunile proprii până în 2050 şi să contribuie la procesul de decarbonare a clienţilor săi. Pentru a genera noi proiecte cu emisii de carbon reduse şi zero, compania va investi 3,7 miliarde de euro din planul de 11 miliarde de euro până în 2030. Acesta este cel mai amplu plan de investiţii private din sectorul energetic românesc.