Sep 1, 2022

“Pentru a consolida măsurile de sprijin în mediul de afaceri suntem pregătiţi să adoptăm cadrul normativ necesar”

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, astăzi, că după reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, pentru a consolida măsurile de sprijin pe care Guvernul le ia pentru protejarea românilor şi a mediului de afaceri de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale, sunt pregătiţi să adopte cadrul normativ necesar în acest sens, relatează News.ro.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, la Palatul Victoria, reuniunea Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienţei energetice şi implementarea proiectelor de infrastructură în energie, anunţă Executivul într-un comunicat.

Cu această ocazie, participanţii au analizat Programul de iarnă iniţiat de Ministerul Energiei şi elementele noilor măsuri guvernamentale de protejare a populaţiei şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale.

“Guvernul a luat toate măsurile pentru a avea stocurile necesare pentru încălzire. Autorităţile vor avea planuri de intervenţie pentru asigurarea fluxului necesar de aprovizionare, fiind pregătite să ofere suport în cazul unor avarii sau altor situaţii de urgenţă. Pentru a consolida măsurile de sprijin pe care Guvernul le ia pentru protejarea românilor şi a mediului de afaceri de creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale, suntem pregătiţi, azi, să adoptăm cadrul normativ necesar în acest sens”, a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ieri, premierul Nicolae Ciucă anunţa că Ordonanţa de Urgenţă privind măsurile din energie va intra în şedinţa de guvern de astăzi.

Sursă: Bursa.ro

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.