Dec 8, 2022

Persoanele vulnerabile vor primi un sprijin de 1.400 lei pentru facturile la energie în 2023 | InvesTenergy

Sprijinul va fi acordat sub forma unui card de energie, tipărit si distribuit de către Poşta Română

Persoanele vulnerabile vor primi un sprijin temporar în anul 2023 pentru a compensa prețul la energie, respectiv energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Vor beneficia de acest sprijin persoanele ale căror venituri lunare realizate sunt de până la 2.000 lei. Sprijinul va fi acordat sub forma unui card de energie, tipărit si distribuit de către Compania Naţională „Poşta Română” S.A.

Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei vulnerabile pentru compensarea preţului la energie, cu finanţare din fonduri externe nerambursabile. Potrivit OUG, pentru un total al cheltuielilor lunare în valoare de 746,42 lei/lună, aferente consumurilor energetice pentru o locuință, se va acorda un sprijin populației în valoare nominală de 1.400 lei, care poate fi utilizat până la data de 31decembrie 2023 și este acordat pe loc de consum/gospodărie, în două tranșe egale, de câte 700 lei, care vor fi acordate în luna februarie 2023 pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023, respectiv în luna septembrie 2023 pentru perioada 1 iulie 2023 – 31decembrie 2023.

Cardul de energie oferă dreptul beneficiarului să efectueze plăți prin serviciul de mandat poștal asigurate de CN Poșta Română SA, pentru decontarea datoriilor curente și/sau restante pe care acesta le are către furnizorii de energie. Bugetul alocat acestei măsuri este de 4 miliarde lei și are ca sursă de finanțare fonduri externe nerambursabile, anunță Guvernul.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.