Feb 15, 2023

Popescu: România are o infrastructură viabilă de transport de gaze care poate contribui la securitatea energetică regională

România are o infrastructură operaţională şi viabilă de transport de gaze care poate contribui la securitatea energetică regională, funcţionând deja ca un important nod regional de aprovizionare cu gaze, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a participat miercuri la Reuniunea ministerială a Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE) privind pieţele de gaze şi securitatea aprovizionării.

În context, ministrul Energiei susţine că în aceste vremuri fără precedent de volatilitate şi tranziţie, parteneriatele dintre guverne şi companiile energetice rămân esenţiale pentru a asigura un dialog deschis pe o agendă care trebuie să stimuleze investiţiile, securitatea energetică, tranziţia şi inovarea.

“Totodată, le-am transmis miniştrilor participanţi că ţara noastră rămâne angajată şi contribuie la stabilizarea securităţii energetice europene şi regionale, precum şi la realizarea continuităţii dorite a aprovizionării cu energie”, a mai precizat Virgil Popescu.

Reuniunea ministerială a AIE a fost prezidată de Jonathan Wilkinson, ministrul Energiei din Canada, şi co – prezidată de Jennifer M. Granholm, secretarul pentru Energie al SUA, şi de ministrul irlandez Eamon Ryan. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Grupului operativ al AIE pentru monitorizarea pieţei de gaze şi securitatea aprovizionării (TFG), sub conducerea directorului executiv al organizaţiei, Fatih Birol.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.