Oct 19, 2022

Premierul anunță semnarea unui memorandum cu Azerbaidjan. Investiție comună într-o facilitate de gaz natural lichefiat la Marea Neagră | InvesTenergy

În această după-amiază, la Guvern, vom semna împreună un memorandum, care va sta la baza unei investiții comune într-o facilitate de gaz natural lichefiat – LNG la Marea Neagră, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern.

În urma întâlnirii bilaterale pe care am avut-o pe 1 octombrie, la Sofia, cu președintele Azerbaidjanului, domnul Aliyev, am căzut de acord să analizăm împreună posibilitatea demarării unui proiect comun la Marea Neagră de gaz lichefiat și, în felul acesta, astăzi, o echipă de la compania SOCAR din Azerbaidjan este prezentă în România, a precizat șeful Guvernului, completând că dezvoltarea unor astfel de proiecte vizează asigurarea independenţei energetice a României.

“Suntem cât se poate de conectaţi şi avem şi motivele necesare pentru a continua să dezvoltăm aceste proiecte, care să ne asigure, într-adevăr, independenţa energetică”, a afirmat premierul. Prim-ministrul Nicolae Ciucă se va întâlni astăzi după-amiază cu miniştrii Economiei şi Energiei din Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov şi Parviz Shahbazov, la discuţii urmând să participe şi ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.