Mar 31, 2023

Președintele Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin pentru Unitățile 3 şi 4 CNE Cernavodă | InvesTenergy

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea semnării Acordului de Sprijin între Statul român şi Societatea Națională „Nuclearelectrica” – S.A. pentru Proiectul Unitățile 3 şi 4 CNE Cernavodă!

Este un angajament ferm al statului român pentru a duce la îndeplinire obiectivul securității și independenței energetice a țării noastre! Acordul de Sprijin în legătură cu Proiectul Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă este un document critic și de esență conferind încredere părților interesate (instituții finanțatoare, potențiali contractori, potențiali investitori etc)!, precizează ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Proiectul Unitățile 3 și 4 CNE Cernavodă reprezintă un obiectiv strategic de interes național, iar o dată finalizat va fi dublată contribuția energiei nucleare în sistemul energetic de la aproximativ 20% la 36%. Mai multe chiar, vor fi create noi locuri de muncă în sectorul nuclear, se va dezvolta lanțul de furnizori, va fi facilitat accesul la împrumuturi și sprijin financiar, vor spori veniturile la bugetele locale din zona de dezvoltare a Proiectului Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă, precum și la bugetul de stat, ca urmare a investițiilor și înființării de noi întreprinderi în activități de cercetare și inovare în zonă/regiune.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.