Jul 5, 2023

Preţuri negative la energie în Europa pe fondul creșterii producţiei de energie fotovoltaică | InvesTenergy

Preţurile la energie electrică pe piaţa din Europa au coborât marţi în teritoriul negativ, în condiţiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice a inundat reţeaua în jurul prânzului, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Acesta este un fenomen din ce în ce mai frecvent, pe măsură ce Europa se grăbeşte să construiască mai multe parcuri fotovoltaice şi să reducă cererea pentru combustibili fosili. Potrivit datelor de pe Epex Spot, una dintre cele mai mari burse de energie din Europa, preţurile intraday în Germania, cea mai mare piaţă de electricitate din regiune, au devenit marţi negative în intervalul 1:00 p.m. – 3:00 p.m., scrie Bloomberg.

Germania, Danemarca şi Ţările de Jos ar putea să înregistreze preţuri  negative în cursul zilei de miercuri.

Potrivit unor analize efectuate de economiştii de la HSBC Holdings Plc. în Europa ar urma să fie instalate în acest an noi panouri fotovoltaice cu o capacitate de 60 de Gigawaţi, în creştere cu o treime faţă de recordul atins anul trecut. Asta ar putea crea o oportunitate pentru consumatori să utilizeze mai multă energie la mijlocul zilei pentru a-şi încărca automobilele şi a-şi derula afacerile la cel mai ieftin moment, scrie Agerpres.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.