Sep 7, 2022

Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 2%

Preţurile petrolului au scăzut ieri cu peste 2%, în condiţiile în care a revenit îngrijorarea cu privire la perspectivele de majorare a ratelor dobânzilor şi restricţiile din China din cauza Covid-19, care vor slăbi cererea de combustibil. Cotaţiile ţiţeiului au inversat o creştere de două zile, determinată de prima reducere a ţintei de producţie a OPEC+ din 2020, transmite Reuters, conform News.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent s-a stabilit la 92,83 dolari pe baril, pierzând 2,91 dolari sau 3%.

Preţul petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a fost tranzacţionat de duminică fără închidere, din cauza sărbătorii Zilei Muncii.

Preţurile WTI au scăzut ieri cu mai mult de 2% faţă de ora obişnuită de închidere de luni, arată datele Refinitiv Eikon.

“Ştirile OPEC+ sunt acum pe piaţă şi accentul s-a mutat temporar pe preocupările economice şi inflaţioniste, printre care cei doi factori relevanţi aflându-se restricţiile extinse pentru Covid în China şi decizia de joi a BCE feferitoare la dobânzi”, a declarat Tamas Varga, de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

China a atenuat unele restricţii legate de Covid-19, dar a extins blocajele în Chengdu, ceea ce s-a adăugat îngrijorărilor că inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor vor afecta cererea de petrol.

Banca Centrală Europeană urmează să crească semnificativ dobânzile, atunci când se va întruni joi.

Dolarul american mai puternic, care a crescut ieri cu aproximativ 0,6%, pe baza unor date peste aşteptări din industria serviciilor din SUA, a pus, de asemenea, presiune asupra preţurilor petrolului.

Sursa: Bursa.ro

 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.