Feb 14, 2023

Primarul sectorului 3 vrea să preia punctele termice de la Termoenergetica

Primarul Robert Negoiţă propune Consiliului Local al Sectorului 3 să adopte, în şedinţa de joi, un proiect privind transmiterea punctelor termice din acest sector din administrarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti în cea a forului local, în vederea modernizării acestora, potrivit Agerpres

Printr-un proiect de act normativ de pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei, Consiliul Local cere Consiliului General al Municipiului Bucureşti adoptarea unei hotărâri privind acordul în vederea transmiterii celor 152 de puncte termice din Sectorul 3 din administrarea Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti în cea a forului local, în scopul realizării unor lucrări de modernizare, pe parcursul execuţiei acestora.

Potrivit proiectului de hotărâre, sistemul de producere şi distribuire a energiei termice în Bucureşti are „probleme mari” atât la nivelul CET-urilor, cât şi la nivelul reţelei de transport, aceasta fiind „veche, subdimensionată şi cu materialul degradat şi plin de fisuri”. Astfel, agentul termic care este distribuit de către centralele electro termice încă funcţionale în Capitală nu are parametri normali.

Primăria Sectorului 3 se confruntă cu problema alimentării cu energie termică şi apă caldă a celor 2.800 de asociaţii de proprietari şi a instituţiilor publice racordate la sistemul centralizat, mai menţionează proiectul de act normativ.

Sursa: E-nergia

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.