Sep 21, 2022

Rafinăriile din România au găsit ţiţei alternativ la cel rusesc | InvesTenergy

Rafinăriile din România au găsit ţiţei alternativ la cel rusesc, având în vedere că în decembrie intră în vigoare embargoul asupra produselor petroliere din Rusia, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu, la Romanian International Gas Conference, citează Agerpres.

Rafinăria Petrotel Ploiești, controlată de Lukoil, care are ar fi urmat să nu mai primească țiței rusesc din decembrie, de când intră în vigoare embargoul european asupra importurilor de țișei rusesc pe mare, și-a găsit furnizor alternativ de țiței, a precizat ministrul.

“Au fost discuţii la minister cu toate companiile care deţin rafinării în România, inclusiv Lukoil, despre prelucrarea ţiţeiului după data de 5 decembrie (când intră în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc – n.r.). Ne-au comunicat că au găsit surse alternative de ţiţei după 5 decembrie”, a spus Popescu, potrivit Agerpres.

Sursa: InvesTenergy

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.