Sep 28, 2022

Remus Vulpescu, numit în conducerea Nuclearelectrica

Remus Vulpescu, fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta și fost consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose, a fost numit administrator provizoriu al Nuclearelectrica, acompania de stat care administrează centrala din Cernavodă, 

Acesta va ocupa postul de administrator neexecutiv provizoriu, până la data Adunării Generale a Acționarilor, care va fi pe 19 octombrie 2022.

În trecut, Remus Vulpscu a fost director general al companiei Romaero, dar și membru în consiliul de admnistraţie al companiei Cupru Min SA.

Vulpescu a fost şi consilier onorific al fostului premierul Mihai Tudose.

El a fost totodată şi preşedinte al consiliului de administraţie al Hidroelectrica, iar în vara lui 2012 semna pentru in­trarea în insolvenţă a companiei, scrie News.ro.

Acesta a fost şi şef al Oficiului de privatizare din Ministerul Economiei (OPSPI), în perioada în care guvernul a scos la privatizare Oltchim Râmnicu-Vâlcea, licitaţie câştigată la acea dată de Dan Diaconescu, care în final nu a făcut dovada existenţei banilor, astfel că privatizarea a eşuat.

Anterior, a fost şef al Corpului de control al fostului premier Victor Ponta.

Vulpescu a mai fost totodată administrator la Rompetrol şi Transgaz, dar şi în conducerea producătorului de generatoare de aburi Vulcan Bucureşti, aflată în insolvenţă şi administrată judiciar de Euro Insol, reprezentată de avocatul Remus Borza.

”Societatea Națională Nuclearelectrica informează acționarii și investitorii despre decizia Consiliului de Administrație, ca urmare a recomandării Comitetului de Nominalizare și Remunerare, de a numi provizoriu, începând cu data de 29.09.2022 și până la data Adunării Generale a Acționarilor SNN, doi administratori neexecutivi, pe posturile vacante din cadrul Consiliului de Administrație al SNN. Conform prevederilor art. 1372 din Legea nr. 31/1990, în caz de vacanta a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu se dispune altfel, Consiliul de Administrație procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea Adunarii Generale Ordinare a Acționarilor. Astfel, Consiliul de Administratie a numit în poziția de administratori provizorii pe Vasilica Grajdan și pe Dumitru Remus Vulpescu”, arată un anunț transmis Bursei de Valori București.

Vasilica Grajdan este licențiată a Facultății de Economie, Universitatea Transilvania, deține o diploma de master în Management-ul Resurselor Umane, Universitatea Politehnica București, o diplomă de management, Open University, CODECS Business School și una în Management-ul Resurselor Umane, Chartered Institute of Personnel and Development, Marea Britanie. Vasilica Grajdan are o experiență de peste 20 de ani în resurse umane, în medii complexe, multinaționale, expertiză în management-ul schimbării în domeniul resurselor umane, fiind, de asemenea, implicată ca administrator în companii care derulează proiecte energetice importante.

Remus Vulpescu este licențiat al Universității București, Facultățile de Drept și de Științe Politice și Administrative. După o carieră juridică de 15 ani ca avocat de business și practician în insolvență, în ultimii 10 ani s-a dedicat management-ului de redresare și restructurare al unor companii mari de stat sau private, fiind și absolvent de Executive MBA al Tiffin University SUA și al Universității București. A ocupat funcții în mediul academic și în administrația publică. Este membru al unor asociații profesionale din domeniul pieței de capital. Vulpescu are expertiza în guvernanța corporativă, strategii de dezvoltare afaceri, piață și politici energetice, elemente necesare în formularea strategiilor și derularea proiectelor de investiții, armonizare legislativă și organizarea pe principii de eficiență a activității

Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% cu energie nucleară în totalul producţiei de energie, la nivel naţional.

Nuclearelectrica este compania naţională producătoare de energie electrica, termică şi de combustibil nuclear, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul deţinând 82,49% din actiuni şi alti acţionari, 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă exploatează Unităţile 1 şi 2 ale Centralei Nucleaelectrice de la Cernavodă, iar Sucursala FCN Piteşti este fabrica de combustibil nuclear.

Sursa: Focus Energetic

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.