Jan 31, 2023

Reprezentanți ai Băncii Mondiale, în vizită în Portul Constanța. Discuții despre noi investiții în domeniul energetic din offshore | InvesTenergy

O echipă a Băncii Mondiale a fost prezentă luni, 30 ianuarie, la sediul CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. “

Vizita Portului Constanța a reprezentat un bun prilej pentru reprezentanții Băncii Mondiale pentru a înțelege mai multe despre capacitatea acestuia de a se adapta la noile investiții, mai ales la cele în domeniul energetic din offshore.

Actuala criză energetică a arătat că România are nevoie, în primul rând, de consolidarea securității energetice și de prețuri accesibile, deoarece acești doi piloni stau la baza durabilității în sectorul energetic. Investițiile pot crește capacitatea portuară, iar portul Constanța poate deveni astfel un HUB regional important”, a precizat George Niculescu, Secretar de Stat în Minsiterul Energiei, prezent la întâlnirea echipei Băncii Mondiale cu reprezentanții CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța.

Într-un context geopolitic complicat, se deschid noi perspective pentru sectorul energiei regenerabile, iar anul 2023 ar putea marca momentul pe care România îl transformă într-o oportunitate pentru viitor, mai spune Niculescu.

Sursa: InvesTenergy 

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.