Feb 27, 2023

Republica Moldova: În luna martie, SA Energocom va continua să procure energie electrică de la MGRES și SN Nuclearelectrica SA

SA Energocom a prelungit astăzi, pentru luna martie, contractul de achiziție a energiei electrice cu Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Astfel, conform prognozelor, urmează să fie procurate de la MGRES aproximativ 244 mii MWh, ceea ce constituie 88% din necesarul de energie, exceptând termocentralele de la malul drept al râului Nistru și centralele de energie regenerabile. Prețul rămâne același ca în precedentele trei luni – 73 USD/MWh.

La fel, în orele de vârf, se estimează că vor fi achiziționate de pe bursa română OPCOM alte 5% din electricitate. În luna ianuarie prețul mediu ponderat al unui MWh cumpărat de pe OPCOM a constituit 188.04 euro, iar în luna februarie, până la data de 27 – 163,5 euro.

Sursa: Financial Intelligence

Acest website respectă legislația românească în vigoare pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.